Eagleworld: På sporet av rovfuglene

Kongeørn, vandrefalk og havørn: de største rovfuglene i Norden. På Eagleworld kan du komme tett på de imponerende fuglene. Se dyrene mens de jakter, og opplev samspillet mellom mennesker og fugler. Trente rovfugler er et symbol på frihet, selv om de er trent av mennesker.

Kjøreturen til Eagleworld

Eagleworld ligger i Bindslev nær Hirtshals i Nordjylland. Du kommer til fuglereservatet via motorvei 597. Reisetiden fra Skagen på rute 40 er i underkant av 25 minutter. Fra Frederikshavn tar det omtrent 30 minutter ved å følge samme vei.

Når ble fuglereservatet grunnlagt?

Eagleworld ble grunnlagt i 1980 av Frank Wenzel. Fugleeksperten har trent med rovfugler i Arresø i Nordsjælland siden 1970. Skogene og plasseringen i nærheten av sjøen gjorde området rundt Bindslev til det ideelle stedet for et fuglereservat. I dag fremmer Eagleworld beskyttelse av fugler og respekt for dyr og sprer informasjon til interesserte tilskuere. Eagleworld skulle opprinnelig ikke være åpen for publikum.

Fugleshowet

De utendørs showene med rovfugler starter hvert år i påskeferien og avsluttes igjen om høsten. Fugleshowet varer i ca. en time. Billetter kan kjøpes på kafeen en time før forestillingen. I tillegg til fugleshowet kan tilskuerne også besøke fugleutstillingen.

Fugleshow på Eagleworld

Og en matbit til slutt

Det venter mange nye opplevelser på Eagleworld, hvor dere kan få et innblikk i en helt ny verden. Etter å ha sett på fugleutstillingen og fått med dere det vakre fugleshowet kan dere slappe av på Café Margrethe. Her kan dere velge mellom kaffe brygget med nykvernede bønner, te eller varm kakao med sjokolade. 

Her finner dere Eagleworld

Skagensvej 107

9881 Bindslev

Danmark

Les mer på ørnereservatets hjemmeside: eagleworld.dk