Severdigheter på øyen Bornholm

Severdigheter på øyen Bornholm

Selve øyen Bornholm er en nydelig severdighet i seg selv. Men øyen har også enkelte høydepunkter som du kan utforske. Borgruinen fra det 13. århundre er et slikt høydepunkt. Eller kanskje Ekkodalen, med sitt fascinerende ekko, og Gamleborg. Fiskere og de som liker å gå tur, elsker Rubinsøen. Og ikke glem Bornholms rundkirker.

Se inn i historien: Hammershus

Hammershus er i dag en borgruin. Ved inngangen til borgområdet kan du imidlertid se hvordan borgen så ut før i tiden. Hammershus ble bygget i det 13. århundre og har siden det 19. århundre vært beskyttet som kulturarv. Siden da er det gjennomført kontinuerlige konserveringstiltak på bygningene.

Et flott ekko og mer til: Ekkodalen

I midten av øyen Bornholm ligger Ekkodalen. Her kan du ikke bare vandre gjennom dalen og lytte til ekkoet. Du kan også utforske Gamleborg eller gjøre en utflukt til Dronningestenen. Borganlegget Lilleborg er også vel verdt et besøk.

Rubinsøen – flotte landskap for naturvenner og fiskere

Den som gjerne selv vil fange fisk til kveldsmaten, bør prøve fiskelykken. Rubinsøen på Bornholm gir deg gode muligheter til dette. Også de som setter pris på en gåtur vil nyte naturlandskapet ved Rubinsøen. En gåsti fører rett ned til den idylliske innsjøen.

Fire rundkirker pryder Bornholm

Rundkirkene på Bornholm viser frem en lignende byggemåte, men har helt egne historier å fortelle. Den største rundkirken er Østerlars kirke. Men Nylars kirke, Sankt-Ols-kirken og Ny kirke er også minst like interessant å utforske.