Rubinsøen – et paradis for fiskere og naturvenner

Når danmarksferien blir til en fisketur, er det ofte Rubinsøen som er målet. Her finner fiskeren roen som han eller hun kanskje alltid har lengtet etter. 

Hvor ligger Rubinsøen?

Du finner Rubinsøen på vestkysten av øyen Bornholm, i nærheten av tettstedet Hasle Sogn. Innfart skjer via vei 159. Fra Rønne er det en kjøretid på ca. 15 minutter. Kan det friste med en gåtur til Rubinsøen? GPS-koordinatene er: 14.717753 N, 55.170341 O.

For fiskere og de som liker å gå tur

Liker du gåturer? Eller vil du gjerne fiske litt under ferien i Danmark? Kanskje du bare vil nyte litt vakker natur. Uansett vil du finne det du leter etter på Rubinsøen.

Rubinsøen for fiskere

Hvis du gjerne vil ha selvfanget middag i ferien din, kan du prøve fiskelykken. Rubinsøen er praktisk innrettet for dette. Innsjøen er hjem til flere forskjellige typer fisk, og den vanligste fangsten er abbor. Men du får kanskje en gjedde også? Gjedder er også ganske vanlige fisk for fiskere ved Rubinsøen. Det er heller ikke uvanlig at man fanger mort. Prøv selv: Hvilken type fisk blir det til middag i kveld?

Utsikt over Rubinsøen

Rubinsøen for turgåere

En gåsti fører rett ned til innsjøen. Her kan du sette fart på blodomløpet, nyte den vakre naturen og kikke på fiskerne. Lytt til fuglesang, nyt plaskelydene fra vannet og sett deg på en av benkene for å hente deg inn igjen, eller kanskje meditere. Som turgåer og naturelsker, vil du nok se at Rubinsøen er noe for seg selv.

Fasit: En utflukt som lønner seg

Hvis du liker å tilbringe tid i naturen og ferierer på Bornholm, kan du bruke noen flotte timer på Rubinsøen. Enten du vil prøve fiskelykken eller ta deg en spasertur for å oppleve naturen, vil Rubinsøen la deg lade batteriene og fornye deg selv.

Adressen

Dette er den offisielle adressen til innsjøen:

3790 Hasle Sogn
Danmark