Attraksjoner på Fyn og Langeland

Om eventyr og løver: Attraksjoner på Fyn og Langeland

Vil du bli bedre kjent med attraksjonene på Fyn og Langeland? Da anbefaler vi en utflukt til H.C. Andersens hus. Dette var (mest sannsynlig) huset hvor eventyrfortelleren ble født. Foretrekker du levende dyr i stedet for eventyrfigurer? Da besøker du Odense Zoo.

H.C. Andersens hus – fødeplassen til Hans Christian Andersen

I dette huset ble antageligvis den kjente dikteren og historiefortelleren Hans Christian Andersen født. Her er det også opprettet et museum rundt forfatteren av Den lille havfrue, Den stygge andungen og Keiserens nye klær.

Nyborg slott – det restaurerte slottet

Det er for tiden kun utsiden av Nyborg slott som er åpen for turister. Imidlertid er det flotte hageanlegget og inntrykket av det imponerende byggverket vel verdt et besøk til Nyborg slott.

Løver og tigre i Odense Zoo

I utkanten av Odense sentrum, like ved elven ved samme navn, ligger Odense Zoo. Hit kommer du også rett over elven. Dyrehagen har 130 dyrearter og 200 dyr som venter på interesserte besøkende.

Et blikk tilbake i tiden til den kalde krigen – Langelandsfortet museum

Selv den kalde krigen ligger allerede 25 år tilbake i tid. Langelandsfortet museum befatter seg med U-båter og minerydding fra denne tiden. Det nærliggende fuglereservatet er selvfølgelig noe helt annet.

Egeskov slott – et slott fullt av museer

På øyen Fyn finner du det opprinnelig middelalderske Egeskov slott. Slottsmuseet omhandler naturligvis først og fremst selve slottet. Også interessant: «Titanias»-palasset – det store dukkehuset – og tremannen i trappetårnet, som vokter over Egeskovs fortsatte eksistens.

Dra på hvalsafari på Lillebælt

Bli med på hvalsafari og opplev en av verdens største nisebestander i Lillebæltsundet. Båtturen varer i omtrent to timer. Deretter kan du ta turen til lyttestasjonen Øret i Havet for å høre nisenes klikkelyder eller stikke innom den interaktive utstillingen om niser på Henner Friisers Hus, som er tilrettelagt for både store og små.