Danmarks Jernbanemuseum

Jernbanen er en av verdens eldste former for moderne transport og har transportert mennesker på tvers av landegrenser i hundrevis av år. Danmarks Jernbanemuseum ligger midt i Odense, rett ved jernbanestasjonen. Besøk museet og bli med på en reise gjennom den danske jernbanehistorien. Dere vil bli overrasket over hvor lang og spennende denne historiske turen er.

Opplevelser og utstillinger på jernbanemuseet

Mange opplevelser venter på dere på det danske jernbanemuseet. Med 21 ikoniske lokomotiver og vogner kan dere utforske både kongelige vogner, Danmarks eldste bevarte damplokomotiv, førerhus, postsorteringsvogner og reiser på første klasse. 

I tillegg til de mange lokomotivene har museet også en rekke utstillinger med fokus på forskjellige temaer. De ni utstillingene tar for seg forskjellige deler av jernbanehistorien. Utstillingen Drømmenes Kupé er for eksempel en sanseutstilling som fokuserer på drømmer og minner fra interrail-reiser, fortalt gjennom lyder, lukter og taktile opplevelser i kupéen som tar dere med til Paris under stjernehimmelen. Utstillingen Danske Jernbaneferger fokuserer i sin tur på modeller av jernbaneferger som knyttet Danmarks tre store landsdeler sammen før Lillebælt- og Storebælt-forbindelsene startet opp. Dere kan også oppleve en gjenskapt fergesalong i denne utstillingen. Andre utstillinger forteller blant annet om de kongeliges reiser med tog, jernbanens historie og sikkerheten som inngår i jernbanereiser.

Utstillinger på Danmarks Jernbanemuseum

Historie på barnenivå

Det finnes et stort utvalg av gratis aktiviteter for barn på museet. Barna kan leke og gå på oppdagelsesferd helt gratis i de gamle lokomotivene og Børnebanegården, og minitoget går hver dag, enten ute eller inne. Utenfor er det et stort minitoganlegg hvor dere kan reise fra Københavns sentralstasjon, ta Storebæltsfergen, kjøre over den gamle Lillebæltsbro og gjennom en liten stasjonsby. I tillegg finnes det en enorm utendørs lekeplass med damplokomotiv og et vanntårn som er gjort om til en sklie.

Historie på barnenivå

Museumsfasiliteter

Museets café er åpen i ferier og ved større arrangementer. Dessuten kan medbrakte matpakker nytes flere steder, både innendørs og utendørs. I tillegg har museet klappstoler, trekkvogner, en rullestol (som må forhåndsbestilles) og en garderobe. Museet er rullestolvennlig, med heis i begge ender og ingen endring i gulvnivå.

Slik finner dere veien til Danmarks Jernbanemuseum

Museet ligger på denne adressen:

Dannebrogsgade 24
5000 Odense C

Tlf.: +45 66136630

Besøk museets hjemmeside og les mer her.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få inspirasjon til din neste ferie i et feriehus
Vi sender løpende ut nyheter, tips og inspirasjon til ferien din og du kan når som helst avslutte abonnementet.
Vi gir ikke e-postadressen din videre.
TAKK FOR AT DU VIL ABONNERE PÅ VÅRT NYHETSBREV
Vi ser frem til å dele nyheter om våre luksushus med deg. Før vi kan gjøre det, må du imidlertid bekrefte påmeldingen via linken i e-posten vi har sendt deg.