Kort om Limfjorden
VannNordsjøen, Kattegat
Koordinater56° 56′ 34″ N, 9° 4′ 30″ O
ØyerMors, Fur, Venø, Jegindø
HalvøyerHimmerland, Salling, Thyholm
TettstederÅlborg, Mors, Thisted, Ranum
Kystlinje1000 kilometer
Areal på tilsigsområde7500 kvadratkilometer

Feriehus ved Limfjorden

Limfjorden er et naturskjønt område helt nord i Danmark som strekker seg fra Thyborøn i vest til Hals i øst, og deler Vendsyssel og Thy fra resten av Jylland. Den lange kystlinjen er nesten 1.000 km og byr på mange fine badestrender og flotte naturopplevelser. Her kan dere vente dere en god ferie i stilfulle luksussommerhus!

I vikingernes fotspor ved Limfjorden

På Museum Mors kan man få et innblikk i områdets natur og landskap gjennom tidene, og det er mulig å se ulike fossiler og spor helt tilbake til vikingtiden.

Luksushusene ved Limfjorden tiltrekker seg mange sportsutøvere og naturelskere. Med sin flotte utsikt til øyene Mors og Fur, er Glyngøre ett av de mest populære feriehusområdene ved Limfjorden. På østsiden av Venø Bugt ligger Ejsingholm og Hostrup Strand, som byr på gode sykkelruter og flotte badestrender. I Sillerslev kan man oppleve autentisk sjarm fra en ekte fiskerlandsby på Mors. Luksussommerhusene her er ideelle til familier som ønsker en avslappende ferie i vakre omgivelser. Virksund ligger relativt sydlig til ved Hjarbæk fjord, og med både marina, golfbaner og flotte strender gir dette de beste rammene for en god ferie i et luksussommerhus.

Aktiviteter for hele familien

En ferie i et luksushus ved Limfjorden er noe helt spesielt. Her finner dere flotte bukter, bratte skrenter, sanddyner og store skoger. Fra de mange åsene er det en flott utsikt over landskapet. En aktuell utflukt kan være Nationalpark Thy eller en seiltur på fjorden. Strendene ved Limfjorden er dessuten ideelle for seilsportutøvere. Her kan du surfe, windsurfe og kitesurfe, og Toftum Bjerge er et populært område for paragliding. I Glyngøre finner dere dessuten en stor dykkerpark med skipsvrak, vraket av en stridsvogn, hinderløyper, skjær og en grotte.

De som ønsker å oppleve bylivet, vil finne seg godt til rette i de større, omkringliggende byene Nykøbing, Thisted, Struer og Skive. Også Danmarks fjerde største by, Aalborg, er et besøk verdt i løpet av ferien ved Limfjorden. Her finner dere ulike butikker, restauranter, kafeer og severdigheter.

Severdigheter ved Limfjorden som dere ikke må gå glipp av

Luksushusene ved Limfjorden gir dere det beste utgangspunktet for å utforske severdighetene i området. Til disse hører for eksempel den godt bevarte middelalderborgen Spøttrup ved Skive og Aalborgs 600 meter lange Limfjordsbro som løftes opp når store skip skal passere. Jesperhus Blomsterpark med lekeland og jungelzoo er et flott og morsomt utfluktsmål for hele familien. I Mønsted finnes verdens største kalkgruve, og denne kan dere oppleve på nært hold. Vi anbefaler også et besøk på Jyllands eldste bondegård, Frilandsmuseet Hjerl Hede. Her kan dere fordype dere i gamle håndverkstradisjoner og landbruksmetoder og få et innblikk i livet i en liten dansk landsby i gamle dager.

 

Hostrup Strand

Hostrup Strand

Ved sydkysten av Salling ved Limfjorden ligger det flotte feriehusområdet Hostrup Strand med utsikt over Venø Bugt.
Virksund

Virksund

Virksund ligger i Midtjylland og er en liten by ved Hjarbæk Fjords utmunning ved Limfjorden. Fra Virksund er det 20 kilometer til Skive og 34 kilometer til Hobro, hvor det er gode shoppingmuligheter. 
Glyngøre

Glyngøre

Glyngøre er en gammel fiskerby ved Sallingsund hvor feriegjester kan kose seg blant nydelige og avslappende omgivelser. Den hyggelige byen ved Limfjorden har en flott utsikt til øyene Mors og Fur.
Attraksjonene ved Limfjorden

Attraksjonene ved Limfjorden

Ved Limfjorden kan du stige ned i dypet av Mønsted Kalkgruve. Foretrekker du blomstenes verden? Dra til Jesperhus Blomsterpark i stedet. Hjerl Hede museum tar deg med på en spennende reise fra steinalderen og frem til moderne tider. Ridderleker kan oppleves på Spøttrup Borg.