Severdigheter på Lolland, Falster og Møn

Vil du tilbringe ferien på Møn, Falster eller Lolland? Da bør du også legge noen av severdighetene inn i kalenderen din. Du vil helt sikkert ikke gå glipp av Knuthenborg safaripark med sine 40 dyrearter på hele 600 hektar. Også Maribo domkirke har en interessant historie å fortelle

40 dyrearter på 600 hektar kan oppleves i Knuthenborg safaripark

Dagens Knuthenborg safaripark ble åpnet allerede i 1866. Rundt 900 dyr av 40 ulike arter bor i denne parken. Parken er inndelt i jordens ulike kontinenter, og på spesifikke steder kan du til og med forlate kjøretøyet ditt og innlede et vennskapsforhold med dyrene. Hvis safarisolen blir for varm, finnes det også flotte vannattraksjoner.

Maribo domkirke forteller historier

I det 15. århundre ble Maribo domkirke bygget. Hoveddelene av kirkens inventar er fortsatt fra denne byggetiden. Hageanlegget og tjernet ved kirken er også vakre. Her finnes det nydelige vannfontener samt plass til rast og meditasjon.

Møns Klint – historien om Danmarks fødsel

Møns Klint byr på naturskjønne områder, som skapt for over 12 000 år siden. Her har man muligheten til å se den vakre klippeveggen, eller klinten, både ovenfra eller nedenfra fra stranden. Er du heldig, finner du kanskje fossiler av mindre forhistoriske dyrearter.

Møns Klint ved vannet

GeoCenter Møns Klint – et tilbakeblikk på Danmarks begynnelse

GeoCenter Møns Klint er et av Danmarks mest spennende vitenskapssentre, med utstillinger som tar deg med på en tidsreise hele 70 millioner år tilbake i tid. Senteret byr på over 20 forskjellige og lærerike aktiviteter. En av utstillingene omhandler blant annet hvordan Danmark har blitt formet i løpet av flere millioner år.

Koldkrigsmuseum Stevnsfort – et pust fra fortiden

Koldkrigsmuseum Stevnsfort ligger ved Stevns Klint og ut mot den sørlige delen av Øresund. Fortet står som da den kalde krigen opphørte, og gir deg en følelse av hvordan tiden under den kalde krigen var. Museet tilbyr guidede omvisninger, der du får mulighet til å bli med ned i den underjordiske delen av fortet.

Marielyst er en herlig ferieby med noe for alle

Marielyst Strand er blant de beste strendene i Danmark. Stranden strekker seg rundt 20 km langs Falsters kyst og er ideell for barnefamilier. Marielyst Torv forbinder den sjarmerende feriebyen med stranden, så etter en herlig stranddag kan man nyte feriestemningen på Danmarks største treterrasse.

Golf & Fun Park byr på spennende opplevelser for hele familien

I Golf & Fun Park kan hele familien more seg med forskjellige aktiviteter. Her finner du blant annet Europas lengste minigolfbane, i tillegg til både fotball- og håndballgolf. Du kan også prøve deg på Bumper Balls og gjøre ville taklinger uten å bli skadet. Og dette er bare et lite utvalg av alt det parken har å by på.

Barn som leker på trehest

Møns Museum – historier fra fortiden

Møns Museum kan man bli med på en reise gjennom øyas historie fra oldtiden til nåtiden. Det er også mulig å følge turruten Camønoen, som er 175 kilometer lang. Turen kan planlegges på forhånd, så den er tilpasset dine ønsker og fysikk. Langs ruten kan man oppleve øyas natur, kulturhistorie og gastronomi på en aktiv måte.

BonBon-Land: sommermoro for hele familien

I sommerlandet BonBon-Land har berg-og-dal-banene morsomme navn og attraksjonene er spredt over flere nivåer, så her finnes det noe for enhver smak. Året rundt, og spesielt i skolenes sommerferie, arrangeres det musikk, dans, sirkus og andre morsomme aktivitetsprogrammer, slik at sommerfuglene i magen kan få seg en liten pause, hvis det er behov for det.

Fuglsang Kunstmuseum

På Fuglsang Kunstmuseum stilles det ut kunst fra så langt tilbake som 1700-tallet. Den største delen av samlingen er imidlertid fra årene 1900–1950 og består av både papir, malerier og skulpturer. Sjekk museets nettside for å se hvilke aktiviteter som foregår der. Særlig i skoleferiene organiseres det mange morsomme aktiviteter for hele familien.

Krokodille Zoo

På Krokodille Zoo kan dere besøke alle nålevende krokodillearter, hvorav mange enten er truet eller nesten utryddet. Ta turen til tropiske omgivelser og få et innblikk i livene til disse fantastiske skapningene, så vel som mange av dyrene som krokodiller lever side om side med i sitt naturlige habitat.

Stevns Klint tar dere 60 millioner år tilbake i tid

På Sjællands østkyst ligger Stevns Klint, som siden 2014 har vært oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her kan dere få et unikt innblikk i hva som skjedde med jorden da dinosaurene ble utryddet og lot pattedyrene og deretter menneskene utvikle seg. Det er en veldig spesiell opplevelse å besøke området, som ligger vakkert til ved Østersjøen med et rikt dyre- og planteliv.

Reis tilbake til Middelalderen

Når dere besøker den rekonstruerte middelalderbyen Sundkøbing i Nykøbing Falster, får dere virkelig følelsen av å ha reist tilbake i tiden. De gamle bygningene, de frittgående dyrene og måten de ansatte går kledd på gjør at dere virkelig føler at dere er i middelalderen. De ansatte har dessuten god kunnskap om hvordan livet den gang var og deler gjerne denne kunnskapen med dere.

 

Foto 2, copyright: Kim Wyon