Attraksjoner i Nordjylland

Kirker, museer og fornøyelsesparker – velkommen til Nordjylland

Ser du etter utfluktssteder i Nordjylland? Da er «Den tilsandede kirke» et godt forslag. Det blir enda mer sandete med den vandrende sanddynen «Råbjerg Mile». Superraske berg- og dalbaner kan oppleves i Fårup Sommerland. Aalborg Zoo lokker med isbjørner og sebraer. Og Skagens Museum byr på tre museumsbesøk i ett.

Kirche in Skagen

Den tilsandede kirke

I det 18. århundre måtte denne gamle Skagen-kirken gis opp på grunn av tilsanding. Deretter ble midtskipet revet og byggematerialet brukt til bygging av bolighus i stedet. Tårnet på Den tilsandede kirke fikk imidlertid stå som navigasjonspunkt. Dette tårnet er i dag kjent som en av Skagens severdigheter.

Wanderdüne

Råbjerg Mile

I nærheten av rute 40, knapt 20 minutter med bil fra Skagen, kan du oppleve Råbjerg Mile på vandring. Denne sanddynen består imidlertid ikke bare av sand. Interessante planter har funnet seg et hjem langs kanten av sanddynen, og her oppholder det seg også gjerne padder og ormer.

Fårup Sommerland

Du kan oppleve attraksjoner for hele familien på Fårup Sommerland. Her finnes det passende berg- og dalbaner for enhver målgruppe. Berg- og dalbanen «Orkan» tar deg gjennom de nordiske vinder med en hastighet på 75 km/t. Yngre barn elsker stolkarusellen og racerbilene i Fårup Racing.

Wasserrutschen im Farrup Sommerland

Aalborg Zoo

Mer enn 100 dyrearter venter på deg i Aalborg Zoo. Se isbjørnenes verden både på land og i vann. I dyrehagens afrikanske del kan du se både sebraer, antiloper og strutser. Parken viser også frem imponerende rovdyr, som løver og tigre. Fôringstidene er virkelig spektakulære.

Tiger im Aalborg Zoo

Skagens Museum

Fordelt på tre ulike plasser, byr Skagens Museum på mange interessante utstillinger og guidede turer. En guidet tur for opptil 25 personer varer vanligvis ca. 45 minutter. Utstillingene fokuserer på Skagenmalerne fra sent i det 19. århundre. Det finnes også mye godt å spise på de tre museene.