Attraksjoner i Nordjylland

Kirker, museer og fornøyelsesparker – velkommen til Nordjylland

Ser du etter utfluktssteder i Nordjylland? Da er «Den tilsandede kirke» et godt forslag. Det blir enda mer sandete med den vandrende sanddynen «Råbjerg Mile». Superraske berg- og dalbaner kan oppleves i Fårup Sommerland. Aalborg Zoo lokker med isbjørner og sebraer. Og Skagens Museum byr på tre museumsbesøk i ett.

Kirche in Skagen

Den tilsandede kirke

I det 18. århundre måtte denne gamle Skagen-kirken gis opp på grunn av tilsanding. Deretter ble midtskipet revet og byggematerialet brukt til bygging av bolighus i stedet. Tårnet på Den tilsandede kirke fikk imidlertid stå som navigasjonspunkt. Dette tårnet er i dag kjent som en av Skagens severdigheter.

Wanderdüne

Råbjerg Mile

I nærheten av rute 40, knapt 20 minutter med bil fra Skagen, kan du oppleve Råbjerg Mile på vandring. Denne sanddynen består imidlertid ikke bare av sand. Interessante planter har funnet seg et hjem langs kanten av sanddynen, og her oppholder det seg også gjerne padder og ormer.

Fårup Sommerland

Du kan oppleve attraksjoner for hele familien på Fårup Sommerland. Her finnes det passende berg- og dalbaner for enhver målgruppe. Berg- og dalbanen «Orkan» tar deg gjennom de nordiske vinder med en hastighet på 75 km/t. Yngre barn elsker stolkarusellen og racerbilene i Fårup Racing.

Wasserrutschen im Farrup Sommerland

Aalborg Zoo

Mer enn 100 dyrearter venter på deg i Aalborg Zoo. Se isbjørnenes verden både på land og i vann. I dyrehagens afrikanske del kan du se både sebraer, antiloper og strutser. Parken viser også frem imponerende rovdyr, som løver og tigre. Fôringstidene er virkelig spektakulære.

Tiger im Aalborg Zoo

Action House

Verdens største gokart-senter ligger i Løkken. Senteret byr på et stort utvalg av morsomme aktiviteter og timevis med underholdning for hele familien. Action House har et areal på hele 11 030 m2, og her finnes det gokart, bowling, laserspill, skytesimulator, lekeplass og kunstig virkelighet. Her kan dere være trygge på å finne den perfekte ferieaktiviteten og skape mange nye minner sammen.

Gokart Action House

Lille Vildmosecentret

En del av Danmarks eldste natur finnes på Lille Vildmosecentret, hvor dere kan besøke alle dyrene som lever i myra og lære om myr gjennom museets fire interaktive utstillinger. I tillegg til museet kan et besøk på senteret også by på muligheten til å lage mat på bål, gå en tur i parken eller leke på naturlekeplassen. Hvis dere er heldige, kan dere møte trollet Lille Vildma, som forteller om myra gjennom lek og moro.

Skagens Museum

Fordelt på tre ulike plasser, byr Skagens Museum på mange interessante utstillinger og guidede turer. En guidet tur for opptil 25 personer varer vanligvis ca. 45 minutter. Utstillingene fokuserer på Skagenmalerne fra sent i det 19. århundre. Det finnes også mye godt å spise på de tre museene.

KUNSTEN Museum of Modern Art

KUNSTEN Museum of Modern Art er et unikt kunstmuseum med en enorm samling av moderne billedkunst. Selve bygningen er en del av en kunstnerisk symbiose med skulpturparken, der kunst, arkitektur og natur blir til ett. KUNSTEN er en opplevelse for hele familien, der de minste kan gå på kunstjakt, mens de voksne fordyper seg i de mange verkene som finnes på museet.

Rubjerg Knude Fyr

Det ikoniske Rubjerg Knude Fyr står halvt nedgravd i sanden, og i løpet av få år vil det mest sannsynlig ha rast ned på stranden mot vest. Inntil da er det verdt å ta turen innom og se utsikten over et av de gamle danske fyrene eller spasere rundt i de høye sanddynene. Dessuten er naturen rundt fyret av særlig interesse for fugleentusiaster, da mange sjeldne fuglearter lever i områdets store havtornkratt.

Eagleworld

Ta med familien til Eagleworld! Gode ​​opplevelser er den beste og mest effektive måten å lære på. Besøk Eagleworld og få et innblikk i rovfuglenes fascinerende verden. Bli bedre kjent med fuglene og få et innblikk i deres evner og liv.

Børglum Kloster

Kloster- og kirkebygningene er spennende attraksjoner i seg selv, hvor du kan få et nytt innblikk i en historisk tid. Utstillingene og urtehagen gjør en tur til Børglum Kloster til en uforglemmelig opplevelse som dere vil huske lenge etter besøket.

Kystmuseet Bangsbo

Utstillingene på Bangsbo-museet er like varierte som livet rundt omkring herregården har vært oppigjennom årene. Enten du er interessert i skip fra vikingtiden eller du vil lære mer om okkupasjonen på 1940-tallet, er det mye å se og oppleve på museet ved Frederikshavn.

Farm Fun Zoo

I FarmFun zoo er dyrene ekstra vennlige, og gjestene belønner dem ofte med en liten godbit. Gården er en stor eventyrlekeplass og en natur- og dyrepark, så her er det uten tvil nok av opplevelser til et heldagsbesøk. Her kan dere more dere på lekeplassene og kose med de søte kjæledyrene.

Vendsyssel Historiske Museum 

På Vendsyssel Historiske Museum kan dere lære mere om flere historiske perioder. Opplev en dagligvarebutikk fra 50-tallet, leker fra steinalderen og frem til i dag, og få med dere oldtidsutstillingen med gjenstander fra steinalderen, bronsealderen og jernalderen. Etter museumsbesøket kan dere nyte litt fred og ro i den vakre museumshagen. 

Nordsøen Oceanarium

Dykk ned under overflaten og opplev en helt anden verden under et besøk til Nordsøen Oceanarium. I Nord-Europas største akvarium kan dere besøke sju veldig forskjellige destinasjoner og se over 81 dyrearter som lever i Nordsjøen. Husk å sjekke matingstidene på nettstedet for å sikre at dere får mest mulig ut av besøket!

Foto 2, copyright: Skagen Turistbureau.

Foto 3, copyright: Niels Thye.