Fårup Sommerland

Vil du besøke en fornøyelsespark i løpet av ferien? Garantert! En tur til Fårup Sommerland kan bli et høydepunkt i ferien din. Det er ikke bare den yngre generasjonen som vil elske alle attraksjonene i denne fornøyelsesparken.

Mellom Blokhus og Løkken

Fårup Sommerland ligger mellom Blokhus og Løkken i Nordjylland. Fra Fårup kjører du til fornøyelsesparken via motorveien E45, eller alternativt via rute 55 i retning mot Løkken og Blokhus. Fra Sjælland tar du E45 mot Aalborg.

Lynet

Berg- og dalbane og en badepark – Fårup Sommerland har mange attraksjoner

Nei, Fårup Sommerland mangler definitivt ikke attraksjoner. Slik skal det jo også være i en stor fornøyelsespark. Anlegget byr på en fornøyelsespark for barna, familieattraksjoner, superraske berg- og dalbaner og et badeland.

Fårup Sommerland som fornøyelsespark for barna

Familiens yngste kan ennå ikke tas med på fornøyelsesparkens raskeste berg- og dalbaner. Men det finnes mange ulike attraksjoner som er spesielt tilpasset de små. Barna dine kan for eksempel ta seg en flytur med «Den Røde Baron» eller kjøre racerbil med «Fårup Racing Team». Safaribilene tar dere på en tur gjennom skogen, og «Skogkarusellen» byr på mye moro. Det går litt raskere for seg i «Pinnsvinet» og stolkarusellen «WaveSwinger». I «Ekorntårnet» tas barna 11 meter rett opp i luften. Ønsker barna seg en tur i en berg- og dalbane? «Falken» er tilpasset nettopp den unge målgruppen.

Der Falke

Attraksjoner for hele familien

Fårup-toget begeistrer både barn og voksne. Her kan du ta en rundtur gjennom hele parken. Så glemmer du ingen av de ulike attraksjonene. Eller hva med en tur med Fårup-båtene? Kinoen i 4D er også en helt spesiell opplevelse, som gir deg ulike overraskelser i løpet av filmen. Hva med litt bevegelse ved hjelp av egen muskelkraft? Parken tilbyr også sykkelbåter, robåter og kanoer. De som liker å klatre kan ta turen til «Edderkoppen» eller klatre opp den krappe «Vulkanen». Gravemaskinene og «Revens Hule» er også fulle av moro. Du kan også ta turen til gullgruven for å prøve deg som gullgraver.

Action i berg- og dalbanen

Har du større barn? Eller er det kanskje du selv som elsker ville turer på berg- og dalbanen? Da kan du virkelig nyte godene i Fårup Sommerland. Jo villere, jo bedre. Berg- og dalbanen «Orkanen» kjører både over og under vann, og det i en hastighet på hele 75 km/t! Føttene dine dingler fritt under hele turen. «Falken» oppnår samme hastighet. «Falken» er imidlertid en berg- og dalbane i tre, noe som gir den en spesielt jordnær følelse. Denne banen er 622 meter lang. Ville svinger gjør «Flaggermusen» til en spennende kjøretur, og med en høyde på 13 meter og akselerasjon fra 0 til 80 km/t, kan du oppleve den på et øyeblikk. «Mine-Ekspressen» er litt mer avslappet, med forskjellige daler fra 13 meters høyde som får det til å kile i magen. «Trestokkene» er en forfriskende fornøyelse, hvor du sendes gjennom løypen i en trestokk.

Et særlig høydepunkt: Aquapark

Kombinasjonen av fornøyelsespark og badeland er utrolig flott. Men det gjør også at et dagsopphold er for lite til å oppleve alle høydepunktene. Familiens badeløver vil elske de ville rutsjebanene «Vannkanonen» og «Vannfallet». Det går bratt nedover over hele 35 meter. «Surf Hill» er enda lenger (med 120 meter), og «Wild River» vil forbløffe med fart og vannsprut. I bølgebassenget finner du bølger i riktig størrelse for alle familiemedlemmene. Her kan man øve seg på å motstå brenningene i Nordsjøen. I «Barnevannland» kan familiens yngste også plaske rundt i vannet så mye de bare ønsker, eller kanskje de heller vil leke med vannkanoner?

Wilder Fluß

Velbekomme

Under en opplevelsesrik utflukt til Fårup Sommerland vil du sikkert også spise god mat? For et lekkert måltid kan man ta turen til «Spiskammeret» med steakhouse og burgerbar. Økologiske måltider fås hos «Skogens – Økologisk Spisested». Du finner nydelige fiskeretter hos «Café Loen», og restauranten «Oasen» leverer yndlingsrettene til både små og store. Eller vil du kanskje lage din egen mat? Da kan den nytes som en piknik midt i den frie natur.

Regenwald

Fasit: Attraksjoner for mer enn bare én dag

Fornøyelsesparker planlegges ofte som en dagsutflukt. I Fårup Sommerland trenger du nok to feriedager for å få prøvd det meste, og kombinasjonen av fornøyelsespark og badeland gjør dette til et enkelt valg. Fårup Sommerland har attraksjoner for alt fra småbarn til tenåringer, hvor de eldre barna nok vil bli mest begeistret for de superraske berg- og dalbanene. Det mangler heller ikke på kulinariske høydepunkter hos Fårup Sommerland.

Hurrikan

… og så adressen

Vil du legge Fårup Sommerland inn i GPS-en din? Her har du adressen:

Pirupvejen 147
9492 Blokhus
Danmark

Her er koblingen til den norske nettsiden:

https://www.faarupsommerland.dk/no/