Østjylland
Befolkningca. 1,3 millioner (2020)
TettstederRanders, Norddjurs, Favrskov, Århus, Skanderborg, Odder, Horsens, Samsø, Hedensted, Syddjurs
HavØstersjøen
Kystlinje Østersjøen250 kilometer
TurmålTivoli Friheden, museumsbyen Den Gamle By, ARoS museum, AQUA ferskvannsakvarium, Kattegatcentret, Ree Park Safari, Djurs Sommerland
TurerNasjonalpark Mols Bjerge, Marselisborg slott

Luksuriøse feriehus i Østjylland

Store feriehus i Ebeltoft, Fjellerup, Grenå strand, Saksild og Hvidbjerg

Østjylland har et vakkert kupert landskap med vidstrakte jorder, fine barnevennlige strender, storby innenfor rekkevidde, severdigheter og attraksjoner. Med andre ord: Østjylland har alt dere trenger til en flott ferie for hele familien.

Severdigheter og attraksjoner i Østjylland

Ferierer dere i Østjylland, får dere det beste fra begge verdener: både flott natur og spennende storbyer. Besøk for eksempel Mols Bjerge nasjonalpark og ta en spasertur i det unike istidslandskapet, hvor dere kan se skog, lyng, innsjøer, kyst og hav. Det er mange muligheter til å utforske Mols Bjerge på egenhånd, men dere kan også få en omvisning hvor dere kan lære mye om områdets dyr og planter.

Hvis dere ønsker å oppleve kultur, kan dere for eksempel besøke Danmarks nest største by, Århus. Århus huser blant annet et av Nord-Europas største kunstmuseer, ARoS Art Museum. Dere kan også besøke museet Den Gamle By, som tar dere tilbake til gamle dager.

Ebeltoft er en av Østjyllands absolutte perler. Her er det flott feriestemning om sommeren, men byen er også verdt et besøk resten av året. Ebeltoft er blant annet kjent for sine koselige trange gater med brostein og bindingsverkshus. Besøk Glassmuseet i Ebeltoft og se den imponerende glasskunsten – utstillingene endres hele tiden, slik at dere ved hvert besøk kan se noe nytt.

Hvis dere vil slappe av på stranden, kan dere besøke Saksild og det som sies å være Østjyllands beste badestrand. På Østjyllands kyst finner dere mange flotte og barnevennlige strender.

Det finnes også spennende fornøyelsesparker for hele familien. Besøk for eksempel Djurs Sommerland, og kjenn på spenningen i berg- og dalbanen. Dere kan også ta noen turer på karusellen i Tivoli Friheden.

Utleie av feriehus i Østjylland

I Østjylland tilbyr vi luksuriøse feriehus i Fjellerup, Ebeltoft, Grenå Strand, Hvidbjerg, Saksild, Juelsminde og på Samsø – se mer ved å velge et område nedenfor. Du kan også lese mer om Djursland her.

Vi har siden 2003 spesialisert oss på utleie av feriehus, og hos oss kan dere være sikre på å finne nettopp det feriehuset som passer deres behov.

Ahl Strand

Ahl Strand

Liker du kitesurfing, så bør du legge ferien til Ahl Strand som ligger sydvest for Ebeltoft! Her er det perfekte vind- og vannforhold til denne sportsaktiviteten, og den barnevennlige stranden er et samlingssted for tilskuere.
Egsmark Strand

Egsmark Strand

En gang i tiden var Egsmark Strand et fiskerisamfunn og flere av de gamle fiskerhyttene pryder stranden den dag i dag. Området har variert natur med både grønne og kuperte områder, og stranden er perfekt for å nyte en ettermiddag med hele familien.
Fjellerup

Fjellerup

Med sentral beliggenhet på Djursland er Fjellerup et perfekt utgangspunkt for en ferie full av spennende opplevelser. Fjellerups barnevennlige strand er blant de aller beste strendene på Djursland.
Grenå Strand

Grenå Strand

Helt ytterst på Jyllands nese og ikke langt fra Grenås hyggelige sentrum ligger Grenå Strand – et flott feriehusområde med gode barnevennlige strender.
Hvidbjerg

Hvidbjerg

Hvidbjerg Strand på Jyllands østkyst er noe helt unikt. Her rager en nesten 30 meter høy hvit sanddyne, som skaper en helt spesiell stemning
Juelsminde

Juelsminde

Mellom Vejle og Horsens Fjord ligger vakre Juelsminde, som byr på storslått utsikt over Kattegat og danner den perfekte rammen for en familieferie.
Samsø

Samsø

Samsø er en sikker vinner hvis dere trenger en pause fra den travle hverdagen og ønsker tid til å roe helt ned.
Ebeltoft

Ebeltoft

Ebeltoft – Djurslands eldste kommune er kjent for sine idylliske smale gater hvor man kan ta seg en shoppingrunde eller en hvil på en av kaféene eller restaurantene i de brosteinsbelagte gatene.
Saksild

Saksild

Saksild er et allsidig område med mye å by på uansett man ønsker avslapping eller en aktiv ferie. Saksild Strand sies å være Østjyllands beste strand. Der kan man bade og slappe av, og stranden er også ideell for lystfiskere og brettseiling.
Attraksjoner i Østjylland

Attraksjoner i Østjylland

Østjylland mangler definitivt ikke attraksjoner. Opplev de historiske herregårdene i Mols Bjerge nasjonalpark og grasiøse dyr i dyrehagen Randers Regnskov. Den som liker raske berg- og dalbaner kan våge seg på en tur til fritidsparken Tivoli Friheden.