Attraksjoner i Østjylland

Slott, dyrehager og berg- og dalbaner – kom til Østjylland

De mange attraksjonene i Østjylland kan knapt overgås. Du finner vakre herregårder i Mols Bjerge nasjonalpark. Skandinavisk Dyrepark og dyrehagen Randers Regnskov tar deg tett på dyreverdenen, og den som elsker berg- og dalbaner bør absolutt ta seg en tur til Tivoli Friheden.

Stjernehimmel ved Mols Bjerge

Mols Bjerge nasjonalpark

I Mols Bjerge nasjonalpark venter historiske herregårder og vakre naturlandskaper på deg. Ta turen til den tradisjonelle handelsbyen Ebeltoft og besøk slottsruinen Kalø i Mols Bjerge nasjonalpark. Ved dyssen Poskær Stenhus kan du reise tilbake i tiden til bronsealderen.

Skandinavisk Dyrepark

Du kan oppleve isbjørner og ørneshow i Skandinavisk Dyrepark. Skandinavisk Dyrepark kjennetegnes av et stort antall ulike dyrearter. Her kan du beundre stolte ulver og fredelige rådyr. Langs naturstien kan man se steinruiner og mengder av ville blomster, og Skandinavisk Dyrepark har selvfølgelig også en stor lekeplass.

Ta en utflukt i regnskogen i dyrehagen Randers Regnskov

Ligger regnskogen i Østjylland? Ja, du hørte riktig. Og i regnskogen finner du dyrehagen Randers Regnskov. Under de tre kuplene til dyrehagen Randers Regnskov kan du oppleve regnskogen fra tre ulike kontinenter, samt omtrent 250 dyrearter. Det er ikke tillatt å berøre eller fôre dyrene, men du får komme ganske nær dem.
 

Steigen Sie hinauf auf die Evolutionstreppe und erleben Sie die lebendige Geschichte unserer Erde. Die archäologischen Ausstellungen im Moesgård Museum sind herausragend und unvergesslich.

Forhistoriske tider på Moesgård Museum

Moesgård Museum viser frem etnografiske og arkeologiske utstillinger på 16 000 kvadratmeter. Det er imidlertid ikke bare selve utstillingene som er verdt å se; også den arkitektonisk imponerende museumsbygningen er en severdighet. Evolusjonstrappen er også interessant – her kan du nemlig klatre opp gjennom jordens historie.

Marselisborg slott

Med sine imponerende hageområder og ulike tjern betraktes Marselisborg slott som en virkelig severdighet. Dagens Marselisborg slott ble bygget i det 19. århundre og kan besøkes når bygningen ikke er i bruk som kongelig residens.

Im Karussell Roter Baron

Flotte kjøreattraksjoner i Tivoli Friheden

Det er ikke bare ungene som gleder seg over kjøreattraksjonene i fornøyelsesparken Tivoli Friheden. Modige gjester prøver «Sky Tower» med en høyde på hele 50 meter, mens den fargerike billebyen «Bille By» passer for de aller yngste gjestene. Det finnes selvfølgelig også en rask berg- og dalbane: «Cobra» jager gjennom banens svinger i heseblesende 70 kilometer i timen.

Museumsbyen Den Gamle By

I Den Gamle By kan du vandre fra det 17. til det 20. århundre. Opplev tidligere tiders boliger, verksteder og butikker, og treff beboere kledd i autentiske klær. Du kan også oppleve det tidlige 20. århundre på nytt i Den Gamle By.

Dieses Museum ist selbst schon fast ein Ausstellungsstück: Als Würfel mit einer Höhe von 43 Metern konstruiert präsentiert das ARoS Museum Highlights der internationalen Video-, Licht und Installationskunst.

For kunstvenner: ARoS Aarhus kunstmuseum

ARoS kunstmuseum er en 43 meter høy, firkantet bygning. Som besøkende vil du oppleve internasjonal lys-, video- og installasjonskunst. Barn og unge kan begi seg inn i eksperimenteringsområdet, hvor kunsten bringes nærmere på en lekende måte.

AQUA – ferskvannsakvariet

I midten av Jylland ligger AQUA Akvarium & Dyrepark, et familievennlig opplevelsessenter med en vakker naturpark og det største ferskvannsakvariet i hele Skandinavia. På uteområdet treffer du både bevere, hvite storker og villsvin. Det finnes også spesielle basseng hvor barna dine kan berøre noen av de vannlevende dyrene.

250 dyrearter i Kattegatcentret

Kattegatcentret – så nær havets beboere kommer du kanskje aldri igjen. Kattegatcentret byr på en helt spesiell opplevelse: Her kan du faktisk dykke med haiene etter en grundig innføring. Selene som plasker i vannet er jo søte å se på.
 

Opplev fascinerende dyr fra mange regioner i Ree Park

Enten det er geparder eller aper, blir du bedre kjent med det fargerike dyrelivet på planeten vår i Ree Park. Hva med en ridetur på en kamel eller en togtur med lokomotivet «Black Beauty»? Naturlekeplassen byr ungene på gøyal lek.

Fregatten Jylland – det lengste treskipet i verden

På halvøyen Djursland finner du fregatten Jylland, som er hele 102 meter lang fra baug til akter. Fregattens mannskapskahytter er gjenoppbygget som tro kopier av originalene. Lad de 30 pund tunge kanonene eller klatre opp i den 23 meter høye riggen.
 

Djurs Sommerland - over 60 forskjellige attraksjoner

I Djurs Sommerland finnes det over 60 forskjellige attraksjoner fordelt på de åtte temalandene Bondegårdsland, Piratland, Vikingeland, Vandland, Mexicoland, Westernland, Afrikaland og Sommerland. Så her er det mer en nok å gjøre for lekelystne i alle aldre. Dere kan ta med egen niste, eller kjøpe mat og drikke på et av de mange spisestedene i parken.

Foto 1, copyright: Bert Wiklund.

Foto 3, copyright: Moesgaard Museum.