ARoS Aarhus Kunstmuseum

Regnbuen på toppen av ARoS i Aarhus er et av byens varemerker, men dette spennende kunstmuseet har mye mer å by på. Her kan du for eksempel utforske fascinerende kunstutstillinger eller nyte et glass vin i ARoS WINE & FOOD.

Opplev et av Nord-Europas største kunstmuseer

Er du interessert i kunst, må du ta turen til ARoS. På dette spennende museet kan du utforske forskjellige tidsaldre, som strekker seg fra den danske gullalderen til dansk modernisme og internasjonal samtidskunst. Utstillingene er fordelt på ti etasjer, og tre av dem er faste utstillinger.

En av de faste utstillingene, er «No Man is an Island – The Satanic Verses», som tar for seg noen av utfordringene i livet med tanke på menneskesyn og verdier. Scenografien er nedtonet, slik at hvert av kunstverkene kommer best mulig til sin rett. 

På ARoS finner du også den ikoniske «Boy» av Ron Mueck. Skulpturen er støpt i glassfiber, er 4,5 meter høy og veier hele 500 kilo. «Boy» har vært på ARoS siden 2004 og er et av de mest kjente kunstverkene som er utstilt her.

Kunst for enhver smak

I tillegg til de tre faste utstillingene har museet flere midlertidige utstillinger, som byttes ut hvert år. Disse utstillingene omfatter kunstverk av både nasjonale og internasjonale kunstnere, så ønsker du en variert og spennende kunstopplevelse, må du ta turen innom ARoS.

Regnbuen på toppen av ARoS

Toppen av ARoS

Et kunstverk mange kanskje ikke vil betegne som en utstilling, er Your rainbow panorama, som er den ikoniske regnbuen på toppen av museet. Den danske/islandske kunstneren Olafur Eliasson har designet regnbuen, som er en stor sirkelformet glassgang i alle spekterets farger. Det er et helt enestående kunstverk, som ifølge kunstneren skal viske bort grensene mellom det indre og ytre.
Your rainbow panorama er 150 meter lang og gir en helt fantastisk utsikt over hele Aarhus.

En pause fra kunsten

Museet har som sagt lang mer å by på enn kunst, så skulle man føle for en pause underveis, kan man stikke innom museumskafeen ARoS WINE & FOOD. Etter å ha slappet av med et glass vin eller en kopp kaffe og noen lekre småretter kan man fortsette rundturen på museet.

Slik finner du fram

Museets store regnbue er godt synlig fra Aarhus sentrum, så det er ikke vanskelig å finne ARoS.
Hvis du kjører, er adressen:

Aros Allé 2
8000 Aarhus C

 

Foto 2, copyright: Kim Wyon