Leiebetingelser

OBS! Bestillingen din er først bindene når vi har bekreftet den.

Angrerett

I henhold til den danske forbrukeravtaleloven § 9, stk. 2, nr. 2 gjelder ikke angrefristen på avtaler om innkvartering. Se våre regler for kansellering nedenfor under Trygghetsgaranti.

Ankomst og avreise

Leieavtalen starter kl. 15 på ankomstdagen og opphører senest kl. 10 på avreisedagen (senest kl. 11.00 ved helgeopphold).

Servicekonsulenten kontaktes på telefonnummeret som er oppgitt på bekreftelsen. Etter ankomst til sommerhuset vil husets servicekonsulent ønske velkommen, og informere om huset og dets fasiliteter. Samtidig betales depositum og eventuell rengjøring*.

Avbestilling/annullering

Se våre regler for annullering nedenfor under Trygghetsgaranti.

Avbestillingsforsikring

(Se nedenfor under Trygghetsgaranti)

Bestilling og betaling

Når du bestiller et feriehus på Luksushus.no, er bestillingen din først bindene når vi har bekreftet den. Vi sender bestillingsbekreftelsen på e-post.

Etter bestilling vil leietaker motta bekreftelse med en kobling til betalingsopplysninger, informasjon om nøkkelen og veibeskrivelse. Ved bestilling av sommerhus kreves det forskuddsbetaling på 25 % av leiebeløpet.

Resterende beløp betales ca. 8 uker før leieperioden starter.

Ved bestilling under 8 uker før leieperioden starter, må hele beløpet betales med en gang.

Hvis betalingsbetingelsene ikke overholdes, kan leieavtalen annulleres fordi manglende betaling betraktes som brudd på avtalen. Ev. betalt forskudd refunderes ikke.

I tillegg til betaling av leie betales eventuell rengjøring og depositum ved ankomst, som beskrevet nedenfor. Ved avreise trekkes energiforbruket fra depositumet. Mer om dette nedenfor.

Utleie av feriehus er fritatt for merverdiavgift i Danmark. Prisene er derfor uten merverdiavgift. Prisene er dagspriser.

Når du handler med Luksusushus.no inngås avtaler på norsk. Hvis du ønsker en kopi av bestillingsbekreftelsen, kan du sende en e-post til info@luksushus.no eller logge inn på siden.

På luksushus.no kan du betale med:
Visa 
Mastercard 
Bankoverføring

Om du betalar med firma-kreditkort tillkommer följande avgifter: Mastercard (1,5%), VISA (1,5%), VISA Electron (1,5%).

Det kan ikke trekkes et større beløp enn det du godkjenner når du gjennomfører kjøpet.

OBS! Beløpet er uten mva fordi utleie av feriehus er fritatt for mva i Danmark.

Demobilder

I enkelte husbeskrivelser på www.luksushus.no vises det demobilder. Det vil si at bildene ikke er av det aktuelle huset, men et tilsvarende hus. Vær oppmerksom på at møblement og annet interiør kan være forskjellig fra huset på bildene.
Depositum*

Depositum skal betales kontant i DKK eller EURO ved ankomst.

Summen oppgis i bestillingsbekreftelsen. Hensikten med depositum er utelukkende å sikre huseierens interesser ved eventuelle skader på sommerhuset.

Depositumet returneres ved avreise, gitt at det ikke er noen skader på sommerhuset eller inventaret. Før tilbakebetaling trekkes energiforbruket fra. Skulle energiforbruket overstige depositumsbeløpet, får dere en regning på det overskytende beløpet før avreise fra feriehuset.

MERK:
Hvis leieperioden overstiger 13 dager, kreves det dobbelt depositum ved ankomst.

Ved utleie til grupper kan depositumet tredobles, hvis servicekonsulenten mener det er nødvendig. Les mer om dette under punktet ”Grupper”.

Energiforbruk/forbruksberegning

Leietaker skal ved ankomst og avreise lese av forbruksmålere og notere tallene sammen med servicekonsulenten. Ved avreise beregnes forbrukskostnaden og beløpet trekkes fra det betalte depositumet. Forbruk omfatter strøm, vann og oppvarming. Enhetsprisene oppgis alltid i bestillingsbekreftelsen.

Vær oppmerksom på at du som leietaker dekker generelle utgiftskostnader under hele leieperioden, med mindre det er inngått en avtale med Luksushusets servicekonsulent på forhånd om sen ankomst og/eller tidlig avreise.

Energiforbruket i feriehus med boblebad og basseng varierer veldig i forhold til husets størrelse, utstyr, værforhold, antall mennesker og generell bruk av huset.

Man bør regne med et høyere energiforbruk i feriehus med boblebad og basseng i forhold til tradisjonelle sommerhus, da det kreves mer energi til å varme opp basseng og boblebad.

Du må gjerne kontakte oss per telefon, hvis du ønsker et uforpliktende anslag over forbruket i bestemte hus.

Fasiliteter

De fleste luksussommerhus har vaskemaskin, svømmebasseng, boblebad, sauna, lufthockey, parabol, TV og liknende til rådighet. Siden disse fasilitetene står leietaker gratis til rådighet, kan ikke Luksushus.no og eieren av sommerhuset holdes ansvarlig for midlertidige og uforutsette hendelser, feil og mangler.
Skulle noe slikt oppstå må servicekonsulenten kontaktes, som da forsøker å løse problemet så raskt som mulig.

Feil/reklamasjon

Hvis det konstateres feil ved det leide luksushuset, skal leietaker omgående melde fra om dette til husets servicekonsulent, som innen rimelig tid skal prøve å rette feilen.

Hvis feilen ikke kan rettes innen rimelig tid, har leietaker krav på å motta kompensasjon fra Luksushus.no og husets eier.

Skriftlige reklamasjoner kan rettes til:

Luksushus.no
Livøvej 2A
DK-8800 Viborg
eller info@luksushus.no

Luksushus.no er medlem av Feriehusudlejernes Brancheforening. Foreningen har opprettet en klagenemd, som behandler klager fra leietakere som ikke har funnet en tilfredsstillende løsning med utleiebyrået.
Les mer på www.fbnet.dk

Du kan også bruke EU-kommisjonens nettbaserte klageportal. Portalen finner du her: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Force majeure

Dersom leieavtalen ikke kan overholdes eller vanskeliggjøres på grunn av uforutsette hendelser (force majeure), kan ikke Luksushus.no og huseieren holdes ansvarlig.

Grupper

Hvis leietakerne er en gruppe/ungdomsgruppe, må dette opplyses om ved bestilling, og Luksushus.no og huseier har rett til å nekte utleie.

En ungdomsgruppe defineres som en gruppe gjester som hovedsakelig er under 25 år. Vi forbeholder oss retten til å kreve tredobbelt depositum ved ankomst og obligatorisk bestilling af rengjøring. Depositumet kan også tilbakebetales opptil en uke etter avreise, slik at sommerhuset kan gjennomgås grundig og rengjøres.

Utover dette skal følgende krav oppfylles:
Huset skal leies av en myndig person og det skal være en myndig person tilstede under oppholdet.
Hvis de ovennevnte betingelsene ikke overholdes, kan Luksushus.no, huseieren eller servicekonsulenten avvise gruppen ved ankomst eller under oppholdet.

Enkelte luksushus leies ikke ut til ungdomsgrupper. Dette opplyses om på gjeldende husbeskrivelse.

Hems

I flere av luksushusene er det hems med soveplasser. Disse soveplassene er vanligvis ikke egnet til mindre barn, eldre personer eller personer med vanskeligheter for å gå, da man må opp en stige for å komme til hemsen. Bruk av hemsen skjer på leietakers eget ansvar.

Kjæledyr

2 hunder eller katter er velkomne i flere av våre luksushus, mens noen eiere ikke tillater dyr i sine sommerhus. Dette opplyses om i hver enkelt sommerhusbeskrivelse.

Luksushus.no og huseieren kan ikke garantere at det ikke har vært hunder eller katter i huset, selv om kjæledyr ikke er tillatt.

Husk å sjekke gjeldende regelverk for ev. karantene ved innreise med kjæledyr fra utlandet.

Leieskader

(Se nedenfor under Trygghetsgaranti)

Nybygde hus

Ved nyere sommerhus har ikke alltid gress, busker og liknende rukket å gro.

Nøkkel

Servicekonsulenten kontaktes før ankomst for informasjon om utlevering av nøkkel.

Kontaktopplysninger oppgis i bestillingsbekreftelsen.

Personantall

Personantallet oppgitt på hver husbeskrivelse viser til antall gjester som kan bo i sommerhuset samtidig (barn under 3 år som bruker reiseseng og barnestol er ikke medregnet).

Hvis det befinner seg flere personer i sommerhuset eller på tomten, kan huseieren, servicekonsulenten eller Luksushus.no bortvise de ekstra personene uten forvarsel.

Hvis dette ikke overholdes innen 12 timer, kan Luksushus.no heve leieavtalen og bortvise alle leieboere uten varsel.

Personskade

Opphold i et luksuriøst feriehus skjer på eget ansvar, og luksushus.no er derfor ikke ansvarlig for personskader i forbindelse med et opphold. Alle aktiviteter på hems foregår på eget ansvar. Sjekk alltid at stigen til hemsen er riktig festet før bruk.

Personvern – hva gjør vi med dine personlige opplysninger?

For å inngå en avtale med oss på luksushus.no trenger vi følgende opplysninger:
• Navn
• Adresse
• Telefonnummer
• E-postadresse

Vi registrerer dine personlige opplysninger med formål om å kunne levere tjenesten til deg. Personopplysningene registreres hos Luksushuse.dk A/S og oppbevares i fem år før de slettes.

Når vi innhenter personopplysninger via vårt nettsted skjer dette alltid med ditt samtykke, slik at du er informert om nøyaktig hvilke opplysninger som innhentes og hvorfor.

Direktøren og de ansatte i Luksushuse A/S har tilgang til opplysningene som registreres om deg. Den dataansvarlige for luksushus.no er Luksushuse A/S.

Oppbevaringen av kundeopplysninger er ikke kryptert. Overføring av kundeopplysninger er ikke kryptert.

Opplysninger innhentet av luksushus.no selges ikke og gis ikke videre til tredjepersoner, og vi registrerer ingen sensitiv informasjon.

Som registrert hos Luksushuse A/S har du alltid rett til å protestere mot registreringen. Du har også rett til å vite hvilke opplysninger som er registrert om deg.

Disse rettighetene har du under den danske Persondataloven, og henvendelser i forbindelse med dette rettes til Luksushuse.dk A/S via e-post til info@luksushus.no.

Informasjonskapsler
På luksushus.no brukes informasjonskapsler for å optimere nettstedet og dets funksjonalitet, og dermed gjøre besøket så enkelt som mulig for deg.

Du kan til enhver tid slette informasjonskapsler fra din datamaskin, hvordan avhenger av nettleseren.

Loggstatistikk
Vi bruker en loggstatistikk på luksushus.no. Det betyr at et statistikksystem innhenter informasjon som kan gi et statistisk bilde av hvor mange besøkende vi har, hvor de kommer fra, hvilke sider som forlates osv.

Loggstatistikken brukes kun med formål om å kunne gjøre luksushus.no bedre

Rengjøring

Vi anbefaler å bestille rengjøring av huset. Det er store hus, og det er veldig tidskrevende å rengjøre dem grundig.

Prisen for rengjøring, som utføres av profesjonelle rengjøringsassistenter, avhenger av husets størrelse og utrustning. Prisen oppgis i husets beskrivelse, og rengjøringen betales kontant til servicekonsulenten ved ankomst.

Selv om dere velger å bestille rengjøring, skal følgende gjøres før avreise:
• Opprydding både ute og inne
• Oppvask / tømme oppvaskmaskinen
• Rengjøre grillen
• Tømme søppel
• Kaste tomflasker o.l. i nærmeste container
• Fjerne dyrehår og eventuelle andre etterlatenskaper, hvis det har vært kjæledyr i huset

Hvis det overnevnte ikke er gjort ved avreise, kan servicekonsulenten kreve ekstra betaling for dette.

Velger man å rengjøre huset selv, er det en veiledning til hva som skal gjøres.

Husk å ta med rengjøringsartikler selv.

Røykfritt hus

Vi ber om at det ikke røykes i hus som er røykfrie. Luksushus.no eller huseieren kan derimot ikke garantere at ingen har røyket i huset tidligere.

Servicekonsulent

Hvert luksushus har en lokal servicekonsulent. Servicekonsulenten ønsker dere velkommen ved ankomst, og informerer gjerne om husets fasiliteter og lokalområdet.
Skulle det være noen tvil under oppholdet er det bare å kontakte servicekonsulenten på det angitte telefonnummeret.

Støy

I feriehusområder kan det forekomme støy fra byggevirksomhet, naboer, militære, trafikk eller liknende. Luksushus.no og huseieren kan ikke holdes ansvarlig for dette.
Følgende områder ligger i nærheten av militære øvelsesområder: Blåvand, Ho, Vejers, Nr. Lyngby, Rømø

Svømmebasseng og boblebad

For å sikre optimal vannkvalitet kontrolleres svømmebassenget regelmessig. Leietaker er forpliktet til å gi kontrolløren tilgang til bassenget.

Leietaker er av sikkerhetsmessige årsaker også forpliktet til å følge enhver anvisning fra Luksushus.no, huseieren eller servicekonsulenten vedrørende bruk av svømmebassenget.

Leietaker er selv ansvarlig for bruk av svømmebasseng og boblebad.

Mindre barn må aldri oppholde seg i bassengrommet uten tilsyn av voksne.

Ta med

Ved opphold i et av våre luksushus må dere selv ta med: sengetøy (laken, dynetrekk og putetrekk), kjøkkenhåndklær, vaskekluter, håndklær, toalett- og rengjøringsartikler inkludert artikler til oppvaskmaskin og vaskemaskin.

Hvis huset har fasiliteter som DVD-spiller og Playstation, må det også tas med filmer, spill osv.

Telt, campingvogn o.l.

Det er ikke tillatt å sette opp telt eller parkere campingvogner eller liknende på eller ved tomten.

Trygghetsgaranti

Trygghetsgarantien er inkludert i leieprisen og dekker det følgende:

Avbestilling/annullering
Hvis leietaker ønsker å endre eller annullere leieavtalen gjelder følgende retningslinjer:
Innen syv dager fra bestillingstidspunktet kan bestillingen endres eller annulleres, hvis det er mer enn 4 uker til planlagt ankomst.

Innen åtte uker før planlagt ankomst:
Ved annullering betales et avbestillingsgebyr på 25 % av leien.

Ved endring betales et endringsgebyr på 500 kr.

Under åtte uker til planlagt ankomst:
Bestillingen kan ikke endres/avbestilles med mindre det dreier seg om en forsikringssak (se mer nedenfor).

Avbestillingsforsikring
Trygghetsgarantien inneholder avbestillingsforsikring.

Avbestillingsforsikringen gjelder hvis annullering er nødvendig som følge av
* dødsfall i den forsikredes nærmeste familie
* akutt sykdom eller skade i den forsikredes nærmeste familie
* brann eller innbrudd i den forsikredes bolig
* uventet oppsigelse av den forsikrede
* start i ny jobb i forbindelse med uventet oppsigelse av den forsikrede

Se betingelsene her

Leieskader
Leietaker forplikter seg til å behandle det som leies forsvarlig.

Leietaker skal returnere det leide i samme stand som ved overdragelsen. Leietaker er ansvarlig ovenfor luksushuseieren for skader som påføres huset og/eller inventaret i løpet av leieperioden, og som påføres av leietakeren selv eller andre som har fått adgang til luksushuset av leietaker.

Luksushusets servicekonsulent vil utføre en kontroll etter hvert endt leieforhold og før neste leieforhold starter, hvor mangler og skader på luksushuset og/eller inventar konstateres.

Trygghetsgarantien inneholder også en ansvarsforsikring, som dekker ødelagt innbo.

Du kan se betingelsene for forsikringen her.

Får du behov for å benytte deg av forsikringen, finner du skademelding her.

Ved til vedovnen

Ved til peis eller vedovn er ikke inkludert i leien. Ved selges ofte lokalt i mindre pakker. Peis eller vedovn skal tømmes for aske før avreise.

Veiavstand

Det kan være lengre veiavstander enn oppgitt i husbeskrivelsene, da veier og stier ikke alltid fører direkte til destinasjonen og da alle avstander er angitt i luftlinje.

 

* Andre betingelser er gjeldende for utleie til bedrifter og institusjoner, da depositum og betaling av rengjøring kan betales med faktura før oppholdet.