Sjælland – et sted fullt av attraksjoner

Kultur på Sjælland? Da trenger du ikke lete lenge. Kunstelskere bør ta seg en avstikker til Louisiana kunstmuseum. De som liker kjappe kjøreattraksjoner, tar turen til Sommarland Sjælland eller Tivoli i København. Og hemmelighetsfulle spøkelseshistorier fortelles på Kronberg slott.

For kunstelskere: Louisiana kunstmuseum

Moderne kunst kan oppleves på Louisiana kunstmuseum. Her flyter arkitektur, natur og kunst sammen. I barnehuset kan barna dine også prøve ut sine kunstneriske evner. Hvem vet? Kanskje har du en moderne kunstner i hus?

Frederiksborg slott – fem hundre års historie

På det nasjonalhistoriske museum på Frederiksborg slott kan du oppleve helt ulike stilretninger. Rundt fem hundre års historie og endringer i kunst og innredning gjør denne utflukten til en opplevelse. Også danske barnehistorier fortelles på en interessant måte.

Flere attraksjoner enn det er timer i dagen: Sommerland Sjælland

Det finnes fornøyelsesparker hvor dagen går altfor fort til å få prøvd alle attraksjonene. Slike parker er vel verdt et besøk, og Sommerland Sjælland faller definitivt i denne kategorien. Enten dere ser etter berg- og dalbaner fulle av looper, rask gokart-kjøring eller en flytetur gjennom Amazonas, er Sommerland Sjælland alltid en opplevelse.

Kronborg slott – verdenskulturarv med historier å fortelle

Spøker det virkelig på Kronborg slott? Med litt hell er alle onde ånder nå fordrevet. Eller vil den legendariske krigeren Holger Danske våkne til live igjen en dag? Slottet er ikke bare en verdenskulturarv, det er også i verdensklasse. Kanskje får du muligheten til å se en Shakespeare-forestilling i slottet?

Moro for hele familien: Tivoli i København

Du vil nok gjerne ta turen i alle Tivolis attraksjoner i hvert fall én gang. Da tenker vi at du bør våge deg opp i den virvlende «Monsunen» eller ta deg en tur med «Dragen». Eller fly opp i luften med «Himmelskibet». 

Bryggeri og kunst i Carlsberg museum

Det er ikke bare skulptursamlingen, men også den historiske hagen og galleriene som gjør Carlsberg museum til et interessant besøkssted. Ølsmaking i bryggeriet er naturligvis en annen grunn til at Carlsberg museum er så populært. Men også de som ikke drikker eller ikke liker øl vil begeistres av Carlsberg museum.
 

Besøk alle kontinentene: København Zoo

København Zoo deler attraksjonene sine inn etter jordens ulike kontinenter. Du kan altså oppleve nordiske dyr, som ulven, moskusokser og bjørner, i den nordiske dyrehagen. I Australia finner du de tasmanske djevlene. Kaninbyen er selvfølgelig et trekkplaster for ungene.

1000 kvadratmeter i 3D – Tycho Brahe Planetarium

Vil du dra på tur ut i verdensrommet? Da bør du ta turen innom Tycho Brahe Planetarium. På et 1000 kvadratmeter stort filmlerret kan du utforske universets hemmeligheter i 3D. Planetariet tilbyr også en reise under vannet eller ut i jungelen.

Fredensborg slott – kongefamiliens bolig

Når kongefamilien befinner seg på Fredensborg slott, er det naturligvis ikke tilgang for turister. Men i juli kan du bli med på en guidet tur gjennom slottet. Slottsparken er imidlertid åpen for besøkende hele året.