Attraksjoner i Sydjylland

Slott, stolte vikinger og litt teknologi: Attraksjoner i Sydjylland

Attraksjonene på Sydjylland er svært allsidige. I VikingeCenter kan du ta en reise til vikingtiden. Sønderborg slott er i dag ikke bare et museum, men også en nasjonalt kjent konsertsal. Hvis du interesserer deg for teknologi, byr Universe-fritidsparken på et flott utfluktssted.

Koldinghus slott: kongelig residens og utkikkstårn

Koldinghus slott kan fortelle mange historier. Enten det er som kongelig residens, som inspirasjon for malere og diktere eller som bystyrelokaler, har Koldinghus slott vært brukt til mye forskjellig i løpet av sin historie. I dag byr det digre tårnet på en utmerket utsikt over omgivelsene.

Se Ribe ovenfra – fra Ribe domkirke

Domkirken i Ribe har et spektakulært borgtårn. Med en høyde på 52 meter og 248 trappetrinn gir det deg en fantastisk utsikt over regionen i alle fire himmelretninger. Se ut over gamlebyen og Vadehavet nasjonalpark, og nyt synet av hei- og myrlandskapene. Denne utsikten bør du virkelig ikke gå glipp av.

Ribe VikingeCenter: Bli en viking

Det var mye røff oppførsel i vikingtiden, og nettopp dette gjør historiene fra denne tidsperioden så interessante. Reis 1300 år tilbake i tid på Ribe Vikingecenter og opplev autentiske konstruksjoner fra vikingkulturen. Bli kjent med sølvsmeden og glassperlemakeren.

Gråsten slott i Sydjylland

Slottet Gråsten kan by på mange interessante historier. Så må du selv bestemme deg for hva som er fabler og hvilke historier du tror på. Selv slottets alter er omstridt. Det ble bygget i det 16. århundre – eller er det yngre?

Dybbøl mølle – en museumsmølle

Dybbøl mølle er ikke lenger i bruk. Som museum har det imidlertid godt med besøkende. I mølleutstillingen finner du historiske våpen og uniformer. Møllehuset er i dag et dansk nasjonalsymbol, takket være sin strategiske betydning.

Slottsmuseet Sønderborg slott

Fra høyborg til museum – slik er Sønderborg slotts historie. I dag finner du her et museum over Jyllands historie samt en konsertsal. Den stolte borgen, som også ble brukt som fengsel i tidligere tider, kjennetegnes av fire fløyer og en indre borggård.

Universe – lær om teknologi i Nordborg

Universe er en fritidspark hvor du kan lære mye om teknologiens og vitenskapens verden. Du kan se naturens krefter i Blue Cube-simulasjonen. I Universeparken kan du bli kjent med spakprinsippet og løfte en bil i mellomklassen ved hjelp av muskelkraft.

Dybbøl Banke

Du kan bli med på en reise tilbake til år 1864 med et besøk på Dybbøl Banke, der du kan oppleve slaget mellom danske og prøyssiske soldater gjennom demonstrasjoner, rekonstruksjoner og filmvisning. Her kan du besøke forskansningene som de danske soldatene forsvarte seg fra, eller brakkene hvor de hvilte seg mellom vaktene. Følg med når granatene faller og skuddene flyr, og avslutt besøket med en tur rundt på den tidligere slagmarken som omslutter museet og som er fylt med relikvier fra det store slaget.

Vadehavet nasjonalpark

Dra på oppdagelsesferd ved Vadehavet – et av verdens største tidevannsområder og en del av UNESCOs verdensarvliste. To ganger om dagen forvandles området fra vann til land, og det unike tidevannsmiljøet byr derfor på et enestående dyre- og planteliv som kan oppleves gjennom flere utstillinger, profesjonelle naturguider og egen nysgjerrighet.