Attraksjoner i Vestjylland

Vestjylland – fra Thy nasjonalpark til Legoland

Enten du elsker fornøyelsesparker eller vil oppdage naturen, byr Vestjylland på mer enn bare et vakkert utfluktssted. Fra ridderkamper i Legoland til terrengsykkeltur i Thy nasjonalpark, og fra Tirpitz-museet til Jyllandsakvariet, finnes det mengder av severdige attraksjoner som dere absolutt bør besøke.

Legoland

Legoklosser så langt øyet kan se. Det kan du oppleve med barna dine i Legoland i Billund. Mer enn 50 spennende attraksjoner gjør en utflukt til Legoland til en opplevelsesrik dag. De aller yngste besøkende vil la seg begeistre av Duplo-land. Du kan oppleve riddereventyr i Knights Kingdom.

Tirpitz-museet

Bunkeranlegget ved Blåvand har vokst, og Tirpitz-bunkermuseet kaster blikket bakover i tiden til en 40 millioner år gammel ravskog og inn i et gammelt skattkammer med ravfunn. Det fortelles også interessante historier om soldatlivet i Blåvand.

Jyllandsakvariet

Gå ned i havets dyp på Jyllandsakvariet. Her kan du stryke en hai over ryggen eller holde en krabbe i hånden. Det går turbulent for seg under fôringstidene, og kanskje finner barna ekte rav når de stiger ombord i museumskutteren?

Kystcentret Thyborøn

På Kystcentret Thyborøn kan du bli kjent med alt som kysten ved Thyborøn har å by på. Kystsenteret har flere forskjellige attraksjoner: Det foregår et flott eventyr på den russiske fregatten Aleksander Nevskij, men også en utflukt til skilpaddenes verden i reptildyrehagen. På naturverkstedet kan du oppdage din personlige kreativitet.

Thy nasjonalpark

I Thy nasjonalpark kan du oppleve interessante landskaper, preget av storm og vær. Nasjonalparken byr imidlertid også på kulturelle opplevelser: Maleriske fiskerlandsbyer med flotte kuttere, en terrengsykkeltur gjennom parken eller en utflukt til de 19 bunkerne i det første batteriet, vil gjøre ferien i Thy til en uforglemmelig opplevelse.

Legoland in Westjütland, Dänemark

Strandingsmuseum St. George i Thorsminde

De anmelderroste utstillingene på Strandingsmuseum St George formidler strandinger og forlis langs den farlige jyske vestkysten. Her kan du få et innblikk i en av verdenshistoriens største strandingskatastrofer, da de to engelske linjeskipene HMS St. George og HMS Defence strandet utenfor Thorsminde i 1811 og mange hundre sjøfolk mistet livet.

Fiske og sjøfart i Fiskeri og Søfartsmuseum

Fiskeri og Søfartsmuseum er egentlig et sjøfartsmuseum, men her får du se mer enn bare båter. Friluftsutstillingen viser deg trebåtverftenes verden og fiskelandsbyene fra omtrent 80 år siden. Også offshore-energi vises frem i museet.

Bunkermuseum Hanstholm

Bunkermuseum Hanstholm kan du oppleve Nord-Europas største befestningsanlegg fra andre verdenskrig. I vakre naturomgivelser kan du utforske de mange maskinene fra verdenskrigen, og du kan gå på oppdagelsesferd blant utstillingene som viser hvordan livet var for 80 år siden, fra både et dansk og tysk synspunkt.

Stauning Whisky destilleri

Stauning Whisky produserer whisky i verdensklasse her i Danmark. Bli med på en oppdagelsesreise gjennom whiskyfremstillingen. Hør historien om whisky-eventyret deres og kom tett innpå hvert trinn i produksjons­prosessen. Fra gulvmaltingen av dansk bygg og rug til destillering i de 24 pot-still-ene av kobber. En unik opplevelse for alle sanser, der du kan se, føle, lukte og smake.