Attraksjoner i Vestjylland

Vestjylland – fra Thy nasjonalpark til Legoland

Enten du elsker fornøyelsesparker eller vil oppdage naturen, byr Vestjylland på mer enn bare et vakkert utfluktssted. Fra ridderkamper i Legoland til terrengsykkeltur i Thy nasjonalpark, og fra Tirpitz-museet til Jyllandsakvariet, finnes det mengder av severdige attraksjoner som dere absolutt bør besøke.

Legoland

Legoklosser så langt øyet kan se. Det kan du oppleve med barna dine i Legoland i Billund. Mer enn 50 spennende attraksjoner gjør en utflukt til Legoland til en opplevelsesrik dag. De aller yngste besøkende vil la seg begeistre av Duplo-land. Du kan oppleve riddereventyr i Knights Kingdom.

Tirpitz-museet

Bunkeranlegget ved Blåvand har vokst, og Tirpitz-bunkermuseet kaster blikket bakover i tiden til en 40 millioner år gammel ravskog og inn i et gammelt skattkammer med ravfunn. Det fortelles også interessante historier om soldatlivet i Blåvand.

Tirpitz-museet

Jyllandsakvariet

Gå ned i havets dyp på Jyllandsakvariet. Her kan du stryke en hai over ryggen eller holde en krabbe i hånden. Det går turbulent for seg under fôringstidene, og kanskje finner barna ekte rav når de stiger ombord i museumskutteren?

Kystcentret Thyborøn

Kystcentret Thyborøn kan du bli kjent med alt som kysten ved Thyborøn har å by på. Kystsenteret har flere forskjellige attraksjoner: Det foregår et flott eventyr på den russiske fregatten Aleksander Nevskij, men også en utflukt til skilpaddenes verden i reptildyrehagen. På naturverkstedet kan du oppdage din personlige kreativitet.

Thy nasjonalpark

I Thy nasjonalpark kan du oppleve interessante landskaper, preget av storm og vær. Nasjonalparken byr imidlertid også på kulturelle opplevelser: Maleriske fiskerlandsbyer med flotte kuttere, en terrengsykkeltur gjennom parken eller en utflukt til de 19 bunkerne i det første batteriet, vil gjøre ferien i Thy til en uforglemmelig opplevelse.

Legoland in Westjütland, Dänemark

Strandingsmuseum St. George i Thorsminde

De anmelderroste utstillingene på Strandingsmuseum St George formidler strandinger og forlis langs den farlige jyske vestkysten. Her kan du få et innblikk i en av verdenshistoriens største strandingskatastrofer, da de to engelske linjeskipene HMS St. George og HMS Defence strandet utenfor Thorsminde i 1811 og mange hundre sjøfolk mistet livet.

Fiske og sjøfart i Fiskeri og Søfartsmuseum

Fiskeri og Søfartsmuseum er egentlig et sjøfartsmuseum, men her får du se mer enn bare båter. Friluftsutstillingen viser deg trebåtverftenes verden og fiskelandsbyene fra omtrent 80 år siden. Også offshore-energi vises frem i museet.

Bunkermuseum Hanstholm

Bunkermuseum Hanstholm kan du oppleve Nord-Europas største befestningsanlegg fra andre verdenskrig. I vakre naturomgivelser kan du utforske de mange maskinene fra verdenskrigen, og du kan gå på oppdagelsesferd blant utstillingene som viser hvordan livet var for 80 år siden, fra både et dansk og tysk synspunkt.

Stauning Whisky destilleri

Stauning Whisky produserer whisky i verdensklasse her i Danmark. Bli med på en oppdagelsesreise gjennom whiskyfremstillingen. Hør historien om whisky-eventyret deres og kom tett innpå hvert trinn i produksjons­prosessen. Fra gulvmaltingen av dansk bygg og rug til destillering i de 24 pot-still-ene av kobber. En unik opplevelse for alle sanser, der du kan se, føle, lukte og smake.

Danmarks Flymuseum

Besøk Danmarks Flymuseum som med sine 7200 m2 og over 70 utstilte fly gir dere et unikt innblikk i den danske luftfartshistorien. På museet har dere muligheten til å komme tett på mange av flyene som har vært brukt for eksempel i det danske luftforsvaret eller under andre verdenskrig. Dere kan lære mye mer om flyet og dets utvikling gjennom de permanente temautstillingene som omfatter fly-, motor- og propellutstillingene.

Bork Legeland

La barna boltre seg på det store innendørs lekelandet Bork Legeland. Lekelandet byr på timevis med underholdning for både store og små barn. De mange forskjellige aktivitetene stimulerer barnas motorikk, fysiske styrke og fantasi, mens de voksne kan ta seg en fortjent pause med massasjestoler og magasiner.

Vannsport i Hvide Sande

Har dere noen gang prøvd å stå på vannski? Hvis svaret er nei, så kan dere prøve det i Kabelparken i Hvide Sande og få en ny og spennende sportsopplevelse. Banen passer for barn på over åtte år og er egnet for nybegynnere som skal more seg med vannsport for første gang. I parken kan dere stå på både Wake Board og vannski.

Lemvig Museum

På Lemvig Museum kan dere lære om den vestjyske byens historie gjennom barnevennlige utstillinger, fotografier, minner og moderne fortellerkunst. Utstillingene skiftes ut løpende og museet kan dermed med fordel besøkes flere ganger.

Lemvig Museum

Herregården Nørre Vosborg

Besøk herregården Nørre Vosborg og opplev det vakre fjordlanskapet med flotte bygninger og en hage som vekker fantasien til de fleste. Herregården har en unik kulturarv og arkitektur påvirket av 800 år av Danmarks historie. Her berettes Vestjyllands historie, der tøffe forhold og sterke personligheter skapte en særegen kultur og ånd rundt Nørre Vosborg. 

Jernkysten – Jyllands robuste vestkyst

Jernkysten er navnet på strekningen mellom Thyborøn og Hvide Sande, hvor mange skip strandet, forliste eller var i andre ulykker på grunn av uberegnelige strømforhold. I dag kan dere besøke redningsstasjoner, badevaktposter, minnesteiner til ære for sjømenn som mistet livet, fyr og ikke minst museer, som alle forteller historien om de røffe ulykkene som har funnet sted langs kyststripen.

Sandskulpturfestival i Søndervig

De fleste har prøvd å lage sandskulpturer som barn, men skulpturene på Sandskulpturfestivalen i Søndervig er noe for seg selv. Her eksperimenteres det med sand- og grustyper, og når det tilsettes vann og en stor dose tålmodighet blir resultatet unike, sju meter høye og 200 meter brede skulpturer.