Kystsentret Thyborøn

Dere kan forvente mye spenning og moro fra et besøk til Kystcentret Thyborøn. Hele familien er sikret timevis med lærerik underholdning med utgangspunkt i Nordsjøen og historiene og aktivitetene fra området fra de siste århundrene. Se senterets utstillinger, ha det gøy på lekeplassen og i simulatorene, bruk hodet i eksperimentariet og finn deres indre kunstner på naturverkstedet. Det er ikke uten grunn at en dagsbillett til sentret er gyldig i en hel uke!

Et stort utvalg av maritime opplevelser for store og små

Kystcentret Thyborøn er fullt av spennende aktiviteter. Dere kan blant annet se utstillinger om Nordsjøen og bølgenes krefter eller besøke reptiler og amfibier fra fortiden. Lær om badesikkerhet og forliste skip eller utforsk en original bunker fra andre verdenskrig. Dere kan også prøve å styre et skip, få i gang kreativiteten i naturverkstedet eller brenne krutt på den 3000 m2 store lekeplassen som ligger rett utenfor kystsenteret. Senteret skaper den perfekte rammen for en begivenhetsrik dag full av nye inntrykk som gir en helt ny forståelse av Nordsjøen og dens historier.

Lær å mestre naturkreftene

Kan dere se for dere hvordan det er å kunne kontrollere både vann og vind? På kystsenterets eksperimentarium er dette mulig. Her kan dere mestre vann, vind og sand mens dere gjennom lek og lærerike apparater får svar på noen av de mange spørsmålene som dukker opp under besøket til kystsenteret. Noen av spørsmålene dere kan få svar på er blant annet hvorfor det er så store bølger i Nordsjøen, hvor mange meter vannet må stige før bestemte deler av Danmark blir oversvømt og hva dere må gjøre når dere støter på understrøm under en svømmetur. Dere kan også teste ferdighetene deres innen skipsfart og bygging av diker.

Barn på Kystsentret Thyborøn

Kom tett innpå sjeldne og utdøde dyrearter

Det varierte naturlandskapet i Danmark består av både kyst- og fastlandsnatur. Skog, mark, myr og lyng er eksempler på de forskjellige naturlandskapene som er habitat for mange forskjellige dyrearter. På kystsentret kan du komme tett innpå disse unike amfibiene og reptilene som alle er fredet for å sikre deres overlevelse. Det er to utstillinger på sentret. Den første har fokus på dyrene som i dag lever i området rundt Thyborøn, og den andre om mange av dyreartene som ble utryddet som et resultat av avskogingen på 1700- og 1900-tallet.

Ta en pause i naturverkstedet

La fantasien få fritt utløp under et besøk til naturverkstedet på Kystcentret Thyborøn. Her kan både barn og voksne bruke kreativiteten til å bygge båter eller lage drager eller skulpturer av steiner og blåskjell. Dere kan også lage deres egne kunstverk eller et smykke til dere selv eller en venn. Ta det dere lager med hjem som et minne om den hyggelige ferien og besøket til Thyborøn.

Barn som leker på Kystsenteret Thyborøn

Strandet på Jernkysten

Vestkysten av Jylland kalles for Jernkysten på grunn av de mange skipene som har gått på grunn eller sunket i løpet av årene etter å ha truffet på sanddynene som skjuler seg under bølgene. På 1800-tallet sank mer enn 1200 skip i løpet av en 24-årsperiode, noe som tilsvarer omtrent et sunket skip per uke. På kystsentret kan du både se og kjenne på gjenstander fra ett av skipene som strandet i området rundt Thyborøn. Den store russiske fregatten Alexander Nevsky sank med 724 mann om bord, og det ble satt i gang en stor redningsaksjon blant lokalinnbyggerne. Det omkom kun fem personer under redningsaksjonen. Dere kan få et helt unikt innblikk i livet ombord på Alexander Nevsky og omstendighetene rundt forliset gjennom private brev, dokumentasjon fra sjøavhøret og mange andre objekter som ble reddet i land med mannskapet.

Finn veien

Kystcentret Thyborøn ligger på følgende adresse:

Kystcentervej 3

7680 Thyborøn

Les mer om sentret på hjemmesiden.