Lemvig Museum

På Lemvig Museum kan dere fordype dere i de forskjellige historiene fra Vestjylland som er basert på livet ved sjøen, Lemvigregionen, det vestjyske landskapet og kunst- og kulturlivet oppigjennom årene. Utstillingene blir fortalt gjennom fotografier, kart, rapporter, beskrivelser og minner som kontinuerlig oppdateres og utvides. Et besøk til Lemvig Museum er derfor aldri kjedelig, og dere kan lære noe nytt hver gang.

Utstillinger på Lemvig Museum

Som navnet antyder, er Lemvig Museum basert på Lemvig og Lemvigregionen som ligger nordvest i Jylland. Livet, naturen og kunsten fra regionen berettes gjennom flere forskjellige utstillinger. Det blir fortalt en ny historie i hvert tom, noen av hvilke du kjenner til fra før av, da deler av museets utstillingsmateriale er tatt direkte fra populærkultur som f.eks. tegneserier fra Lemvigregionen.

Utstillinger på Lemvig Museum

Kunst og kultur

Lemvigs egen historie fortelles i en av museets permanente utstillinger, og i en annen utstilling har en gruppe lokale fjerdeklassinger skildret regionens historie fra oldtiden frem til i dag. I tillegg finnes det utstillinger om hverdagslivet i Lemvig, der historien om de velstående bøndene og handelen over Nordsjøen og historien om en fattig fisker og hornryster fortelles om hverandre. Museets kunstneriske side kan oppleves i museumshagen, hvor vakre skulpturer laget av billedhuggeren Torvald Westergaard står utstilt eller gjennom maleren Niels Bjerres mange verk og livshistorie som kunstner.

Aktiviteter for barnefamilier på Lemvig Museum

Et barnevennlig museum

Det finnes mange aktiviteter for barnefamilier på Lemvig Museum. Gå på brevjakt i museets mange kroker eller på Museumssafari, hvor hvert dyr dere finner utløser en spennende fortelling. I Bondestuen kan dere lage vakre kort, lese i skolebøker fra gamle dager eller leke med gamle dukker. Dere kan også legge dere under stjernehimmelen i utstillingen om Thøger Larsen og finne både konstellasjoner og planeter. Disse kan for øvrig også sees på Planetstien utenfor museet. Det er bare å ta med matpakken til museet. Dere kan spise både innendørs og utendørs, avhengig av været.

Finn veien

Lemvig Museum ligger på følgende adresse:

Vestergade 44

7620 Lemvig

Les mer om museet på hjemmesiden.