Sandskulpturfestival

Sandskulpturfestivalen i Søndervig arrangeres hvert år. Her dekorerer 40 skulptører en 200 meter lang og sju meter høy vegg, i tillegg til 10 enkeltskulpturer med motiver fra årets tema. For eksempel var roboter temaet i 2019. Det er ikke snakk om framtidens roboter fra en fjern galakse, men om de mange maskinene som er en stor del av hverdagen vår, og som vil fortsette å være det i fremtiden. Besøk Søndervig og de mange sandskulpturene for en unik og uforglemmelig opplevelse.

Hvordan lages en sandskulptur?

Hvem skulle trodd at det er mulig å lage en 200 meter bred og sju meter høy sandskulptur? Før arbeidet med å lage skulpturen begynner, må sanden forberedes. Sanden må legges i treformer, fuktes med vann og presses. Dette fører til at sanden i formene beholder fuktigheten og holder på formen. Deretter stables figurene, slik at hver figur blir mindre jo høyere oppe den ligger.

Når utformingen av skulpturene starter, fjernes formene etter hvert som arbeidet skrider frem. Ingen verk er identiske, og både konstruksjon, sand og grustype kan eksperimenteres med, slik at det er mulig å oppnå forskjellige farger.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få inspirasjon til din neste ferie i et feriehus
Vi sender løpende ut nyheter, tips og inspirasjon til ferien din og du kan når som helst avslutte abonnementet.
Vi gir ikke e-postadressen din videre.
TAKK FOR AT DU VIL ABONNERE PÅ VÅRT NYHETSBREV
Vi ser frem til å dele nyheter om våre luksushus med deg. Før vi kan gjøre det, må du imidlertid bekrefte påmeldingen via linken i e-posten vi har sendt deg.

Følg med fra starten av

De store sanskulpturene fullføres i løpet av bare 10 dager! Hvert år er det mulig å få en sniktitt på de store skulpturene ved å stikke innom før den offisielle åpningen, mens skulptørene er i full gang med utformingen. Se datoene på forsiden av Sandskulpturfestivalens offisielle hjemmeside.

Sandskulpturfestival i Søndervig

Rom for både føtter og hjul

På festivalplassen er det rom for alle. Stiene på plassen er tilrettelagt for bruk av rullestol, barnevogn og rullator. Dessuten finnes det handikaptoalett og stellebord til baby.

På sandlekeplassen kan barna bygge sandslott og skulpturer inspirert av temaet og kreativiteten som fyller luften.

Gratis omvisning

En gratis omvisning på 20 minutter er inkludert for grupper på mer enn 10 personer som bestiller via e-post. Omvisningen tar for seg hele prosessen rundt byggingen av sandskulpturene. Se mer her.

Her finner dere Sandskulpturfestivalen

Festivalen er åpen:

15. mai–31. august kl. 10–19

1. september–27. oktober kl. 10–17

Festivalen ligger på denne adressen:

Lodbergsvej 44, Søndervig,

6950 Ringkøbing