Attraksjoner i Vestjylland

Vestjylland – fra Thy nasjonalpark til Legoland

Enten du elsker fornøyelsesparker eller vil oppdage naturen, byr Vestjylland på mer enn bare et vakkert utfluktssted. Fra ridderkamper i Legoland til terrengsykkeltur i Thy nasjonalpark, og fra Tirpitz-museet til Jyllandsakvariet, finnes det mengder av severdige attraksjoner som dere absolutt bør besøke.

Legoland

Legoklosser så langt øyet kan se. Det kan du oppleve med barna dine i Legoland i Billund. Mer enn 50 spennende attraksjoner gjør en utflukt til Legoland til en opplevelsesrik dag. De aller yngste besøkende vil la seg begeistre av Duplo-land. Du kan oppleve riddereventyr i Knights Kingdom.

Tirpitz-museet

Bunkeranlegget ved Blåvand har vokst, og Tirpitz-bunkermuseet kaster blikket bakover i tiden til en 40 millioner år gammel ravskog og inn i et gammelt skattkammer med ravfunn. Det fortelles også interessante historier om soldatlivet i Blåvand.

Jyllandsakvariet

Gå ned i havets dyp på Jyllandsakvariet. Her kan du stryke en hai over ryggen eller holde en krabbe i hånden. Det går turbulent for seg under fôringstidene, og kanskje finner barna ekte rav når de stiger ombord i museumskutteren?

Kystcentret Thyborøn

På Kystcentret Thyborøn kan du bli kjent med alt som kysten ved Thyborøn har å by på. Kystsenteret har flere forskjellige attraksjoner: Det foregår et flott eventyr på den russiske fregatten Aleksander Nevskij, men også en utflukt til skilpaddenes verden i reptildyrehagen. På naturverkstedet kan du oppdage din personlige kreativitet.

Thy nasjonalpark

I Thy nasjonalpark kan du oppleve interessante landskaper, preget av storm og vær. Nasjonalparken byr imidlertid også på kulturelle opplevelser: Maleriske fiskerlandsbyer med flotte kuttere, en terrengsykkeltur gjennom parken eller en utflukt til de 19 bunkerne i det første batteriet, vil gjøre ferien i Thy til en uforglemmelig opplevelse.

Legoland in Westjütland, Dänemark